Friday, 9 January 2009

FRIDAY SELF STUDY

SELF STUDY

1. Write down 4 reasons why you might fail when writing an essay?

ANS:

a) If the sentences are full copies from other writing sources

b) Write down inappropriate information

c) Not use the perfect supporting evidence

d) More grammatical mistakes and not clear the sentence


2. What does ‘brush up’ mean?

ANS:

BRUSH UP: Improve a skill quickly.

For example: She took a two-week course to BRUSH UP her Spanish before her travelling around South and Central America.
3. Is it a good idea to use only internet sources for your research?

ANS: No, Not at all, we can also get much valuable information from Book, article, magazine etc.
4. Which information sources are traditionally used to support academic researches? Where can you find these sources online?

ANS: we need to show the perfect statistical result which are clearly support to your’s opinion or facts.
we can use some researchable website like http://www.eric.ed.gov/, http://research.mla.gov.uk/ . we also can use yahoo and google website.
Intute is also one of the most effective free Web service site for students, teachers, and researchers in higher education .
5. what is a 'spoof website'?
ANS:
Website spoofing is the act of creating a website, as a hoax, with the intention of misleading readers that the website has been created by a different person or organisation.
6). What does it mean to take a 'case-by-case approach to evaluating websites'?
ANS:
Evaluate differentinformations depends on the circumstances, depends on what you need for example, if we are writing an essay we should primary sources area websites.
7). When judging a website, which 3 questions should you ask?
ANS:
Who? Authors , Publishers, Sponcers and Developers.
What? If the material presented is innaccurate, vntrue, illogial or out-of-date then it is unlikely to be a lot of use for serious research.
Where? we will need to establish the location and origin of the information depends on the circumstances.
8. How can you find out more about who wrote the information on the website??
ANS:
We can try to do a quick internet research name, check to see if the author has published anything else...
9. Which URL(Domain Names) are likely to be the most useful for academic research?
ANS:
URL "Uniform Resource Locator" , can give lots of clues about your location within a resource.
10. Which URL(Domain Names) are likely to be the most useful for academic research?
ac, .edu academic or educational servers.co,
.com commercial servers
.gov government servers
.org non-governmental, non-profit making organisations
11. Work through the examples of using your evaluation skills. What 3 things is it important to remember when doing this?
ANS:
When we are doing a research. First , is important to go througth in academic sites where we can find relevant information. Second, evaluate the quality of information that you get. Third, don't use de cut and paste, write with your own words.12.Plagiarism, is what i said before. When you find a information on the internet and just cut and paste in your essay without using your own words.
12) What is plagiarism?
ANS:
Plagiarism, is what i said before. When you find a information on the internet and just cut and paste in your essay without using your own words.

No comments: